Kayseri

Kayseri’ nin İlçeleri: Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı, Yeşilhisar’ dır.

Coğrafyası: İç Anadolu’ nun Kızılırmak bölümünde, kuzeyde Yozgat ve Sivas, batıda Niğde ve Nevşehir, güneyde Adana, güneydoğusunda Kahramanmaraş ve doğuda Malatya illeri arasında yer alır. Denizden yüksekliği 1050m.dir.

İklimi: İlde, İç Anadolu Bölgesi’ nin tamamında olduğu gibi, bozkır iklimi hüküm sürer. Yazlar sıcak ve kurak, kışın ise soğuk ve yağışlı geçer.

Tarihçesi: Kayseri, Orta Anadolu’ da 3917 m. yüksekliğindeki Erciyes Dağı eteklerinde kurulmuş, 6000 yıllık tarihi olan en eski yerleşme yerlerinden biridir. M.Ö. 4000′ den yani, Kalkolitik Çağlarından başlayarak Asur, Hitit, Frig, Roma,Bizans, Selçuklu ve Osmanlı Dönemleri’ nde önemli bir kültür ticaret merkezi olmuştur.

Ne Yenir: Pastırma ve Sucuk, Kayseri’ nin meşhur mantısı (yağ, tepsi, vs) mutlaka tadılmalıdır.

Ne Alınır: Bünyan ve Yahyalı halısı ile ünlü olan Kayseri’ de pastırma ve sucuk alınması gereken yiyecek malzemeleridir.

Sohbete başla
Yardıma ihtiyacınız mı var?
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?